2010-06-03 Assmunderöd Orust Bokstavsresan A

För några år sedan gjorde Karin Gistedt och jag en serie reportage som vi byggde på alfabetet A till Ö. Nu när jag, efter ett uppehåll, kör igång bildbloggen igen tänkte jag visa i bild delar av de reportagen igen.

 

Assmunderödl på Orust i A-Ö serien

Assmunderödl på Orust i A-Ö serien Kvarnen

Assmunderödl på Orust i A-Ö serien Peter Pihlstedt

Assmunderödl på Orust i A-Ö serien Agneta Sköld, Yvonne Björk, Kent Björk och Björn Sköld

Assmunderödl på Orust i A-Ö serien Peter Pihlstedt i doktors rummet

Assmunderödl på Orust i A-Ö serien Peter Pihlstedt och Maj Kåredal

Assmunderödl på Orust i A-Ö serien Peter Pihlstedt i doktors rummet

A ssmunderöd på Orust. Det är som att förflyttas till Bullerbyn. En slingrande grusväg, en glittrande sjö, en rödmålad kvarn och välskötta hus utefter vägen. Av den stolta industriorten Assmunderöd återstår i dag en slumrande liten by med lummig grönska, där kvarnen är en liten kraftstation så att den inte ska dö helt. Peter Pihlstedt visar oss runt där hans förfäder bodde. Sedan 20 år är huset Peters och han har ägnat dessa år till att rusta upp och förbättra. Bland annat att förvalta kvarnen och nyttja den som kraftstation.

Karin Gistedt