2010-10-23 Kåtebol Bohuslän

Kåtebol
Kåtebol
Kåtebol
Kåtebol
Kåtebol
Kåtebol
Kåtebol festplats
Kåtebol festplats
Kåtebol festplats Siri Gjölme med hunden Mikki
Kåtebol festplats
Siri Gjölme med hunden Mikki
Kåtebol festplats
Kåtebol festplats

Kåtebol betyder glädjens boning eller levnadsglad boplats. Så var ska en festplats ligga, om inte just där? Sedan början på 1950-talet har nöjeslystna svängt sina lurviga på dansbanan invid Frustugutjärns svarta vatten.

Denna glädjes boning hade sin stor- hetstid på 1970-talet. Då var alla de stora dansbanden återkommande gäster. Lennart Josefsson bokade banden och säger att det var ett pyssel att få ihop det. Men det gick bra och parken lockade folk från när och fjärran. Det kom busslaser med parkbesökare till Kåtebol. Lennart tror att det var dansbandet Kenth Erics som tog besöksrekordet, som gäller fortfarande.

”alla var där”

– Jag minns inte exakt, men tror det var runt 1 300 personer i par- ken då, säger Lennart. Men alla banden var där, Flamingokvintetten, Streaplers och de som var stora på den tiden.

Parken byggdes 1953 och bygg- des om i början av 1960-talet, för att några år senare få tak. – Det var väl ett par regniga somrar då, så det behövdes tak, säger Lennart Josefsson.

Stillheten råder

Numera är det mera stillsamt i Kåtebol. Sanne Allhems bygdegårdsförening arrangerar bara en enda tillställning om året, och då är det Streaplers som står för musiken. Det har blivit en riktig nostalgikväll för både besökare och orkester.

Karin Gistedt