2009-01-16 Bullaren Skymningsbilder

Mums. David Andersson, Philip Berrish och Carl Henrik Hallenborg har en bra dag på fritids med julgransplundring och korvgrillning.
Mums. David Andersson, Philip Berrish och Carl Henrik Hallenborg har en bra dag på fritids med julgransplundring och korvgrillning.
Sjuklägret. Magne de Brycker och William Thelin är lite förkylda och väljer att sitta lite för sig själv för att inte riskera att smitta ner sina kompisar när fritids firar julgrnsplundring med grillad korv och varm choklad.
Sjuklägret. Magne de Brycker och William Thelin är lite förkylda och väljer att sitta lite för sig själv för att inte riskera att smitta ner sina kompisar när fritids firar julgrnsplundring med grillad korv och varm choklad.
I Bullaren är människorna speciella. Är drömmen en choppermoped så bygger bullingen en egen. Och vill de ha en bygdegård och idrottsplats, ja då bygger de naturligtvis även det. Till och med skolans lekplats är lite annorlunda, för här har man inte hästar att gunga på, utan älgar. På bilden har Philip Berrish, Andrea Haukrogh och Evelina Andersson det mysigt kring eldstaden på skolgården. Bohusläningens reportageteam har varit i Bullarebygden i skymningstid.
I Bullaren är människorna speciella. Är drömmen en choppermoped så bygger bullingen en egen. Och vill de ha en bygdegård och idrottsplats, ja då bygger de naturligtvis även det. Till och med skolans lekplats är lite annorlunda, för här har man inte hästar att gunga på, utan älgar. På bilden har Philip Berrish, Andrea Haukrogh och Evelina Andersson det mysigt kring eldstaden på skolgården. Bohusläningens reportageteam har varit i Bullarebygden i skymningstid.
Bullaren Fritids har korvgrillning Embla Roos, Felix Satvaldiev och Carl-Henrik Hallenborg, Harry Åkerblom och Casper Haugkrogh och David Andersson
Bullaren Fritids har korvgrillning
Embla Roos, Felix Satvaldiev och Carl-Henrik Hallenborg, Harry Åkerblom och Casper Haugkrogh och David Andersson
Traktens snyggaste moppe? Emil Borg förverkligade själv sin dröm om en chopper. Han tog det han hittade där hemma, – Det är lite cykeldelar, bitar från ett bord, en mo- torsåg. Delar av en gunga och tanken är en reservdunk, säger Emil.
Traktens snyggaste moppe? Emil Borg förverkligade själv sin dröm om en chopper. Han tog det han hittade där hemma, – Det är lite cykeldelar, bitar från ett bord, en mo- torsåg. Delar av en gunga och tanken är en reservdunk, säger Emil.
Traktens snyggaste moppe? Emil Borg förverkligade själv sin dröm om en chopper. Han tog det han hittade där hemma, – Det är lite cykeldelar, bitar från ett bord, en mo- torsåg. Delar av en gunga och tanken är en reservdunk, säger Emil.
Traktens snyggaste moppe? Emil Borg förverkligade själv sin dröm om en chopper. Han tog det han hittade där hemma, – Det är lite cykeldelar, bitar från ett bord, en mo- torsåg. Delar av en gunga och tanken är en reservdunk, säger Emil.
Bullaren Vägen till byn slingrar sig genom det böljande landskapet
Bullaren Vägen till byn slingrar sig genom det böljande landskapet
Kjell-Åke Larsson är väldigt stolt över det arbete Bullareborna lagt ner på sin egen gård, Bullargården. Han är satt att förvalta det arbete som bygdens invånare gjort här. -Det är otaliga timmar som folk lagt ner här, säger han.
Kjell-Åke Larsson är väldigt stolt över det arbete Bullareborna lagt ner på sin egen gård, Bullargården. Han är satt att förvalta det arbete som bygdens invånare gjort här. -Det är otaliga timmar som folk lagt ner här, säger han.
Kjell-Åke Larsson är väldigt stolt över det arbete Bullareborna lagt ner på sin egen gård, Bullargården. Han är satt att förvalta det arbete som bygdens invånare gjort här. -Det är otaliga timmar som folk lagt ner här, säger han.
Kjell-Åke Larsson är väldigt stolt över det arbete Bullareborna lagt ner på sin egen gård, Bullargården. Han är satt att förvalta det arbete som bygdens invånare gjort här. -Det är otaliga timmar som folk lagt ner här, säger han.
Bullaren Bullareby
Bullaren Bullareby
Anslagstavlan i Backa är ganska tom så här års.
Anslagstavlan i Backa är ganska tom så här års.
Anslagstavlan i Backa är ganska tom så här års.
Anslagstavlan i Backa är ganska tom så här års.
Även brevlådor ska ha det vackert.
Även brevlådor ska ha det vackert.
Långtradarna dundrar förbi på vägen vid Östad handel.
Långtradarna dundrar förbi på vägen vid Östad handel.
Långtradarna dundrar förbi på vägen vid Östad handel.
Långtradarna dundrar förbi på vägen vid Östad handel.
Tingshuset i Östad. Här hölls ting från 1860 till 1903, sedan var det bankhus och kommunhus. Interiören är numera återställd till ursprungligt skick med tingslokal.
Tingshuset i Östad. Här hölls ting från 1860 till 1903, sedan var det bankhus och kommunhus. Interiören är numera återställd till ursprungligt skick med tingslokal.
Bullaren
Bullaren

Bullareby står det på skylten och hade inte Astrid Lindgren varit från Småland hade vi nog trott att det var här hon inspirerades till sina Buller- bybarn.

Barnen här bedyrar att de har det bäst i världen, en härlig skolgård, gung-älgar i skogsbrytet och fem minuters promenad till bad.

Backa skola heter den egentligen, men bara några hundra meter från skolan står skylten om Bullareby, så för oss besökare blir det barnen i Bullarebyn.

Det är en kall dag, men från grillplatsens glöd värmer det gott. Så här mitt i vintern når inte solen skogsdungen på skolgården.

Här serveras inte fritidsaktiviteterna på silverfat, här gäller det att själv hitta på saker. Emil Borg som kommer puttrande på sin egen choppermoped är en av dem. Han drömde om en chopper, plockade ihop allt han hittade och byggde sig en egen.

Och i Bullargården är det också eget arbete som gäller, hela gården byggdes av ideella krafter, idrotts- anläggningen är i topp- skick tack vare frivilligt arbete och revyn med egna förmågor drar fulla hus.

En trakt som denna har naturligtvis en helt egen nationaldag som firas ordentlig, första dagen på älgjakten.

Karin Gistedt