2008-11-19 Lysekil Skymningsbilder

Lysekil skymmningstimman Innanför Anderssonskaj
Lysekil skymmningstimman
Innanför Anderssonskaj
Lysekil skymmningstimman Sommaröppet
Lysekil skymmningstimman
Sommaröppet
Lysekil skymmningstimman Malin Ericson, Jessica Alfredsson, Sofia Green och Natalie Tiilikainen sitter på Anderssons kaj och väntar på att nöjeslivet ska dra igång igen. Vår och sommar är de bästa årstiderna i Lysekil tycker de.
Lysekil skymmningstimman
Malin Ericson, Jessica Alfredsson, Sofia Green och Natalie Tiilikainen sitter på Anderssons kaj och väntar på att nöjeslivet ska dra igång igen. Vår och sommar är de bästa årstiderna i Lysekil tycker de.
Lysekil skymmningstimman Kyrkan mitt i byn. Lysekil har inte bara sin pampiga stenkyrka. Mitt i stan ligger denna vackra träkyrkan.
Lysekil skymmningstimman
Kyrkan mitt i byn. Lysekil har inte bara sin pampiga stenkyrka. Mitt i stan ligger denna vackra träkyrkan.
Lysekil skymmningstimman Carl Wilhelmsson kommer från Fiskebäckskil och passerar småbåtshamnen som vilar stilla
Lysekil skymmningstimman
Carl Wilhelmsson kommer från Fiskebäckskil och passerar småbåtshamnen som vilar stilla
Lysekil skymmningstimman Vid Anderssons kaj
Lysekil skymmningstimman
Vid Anderssons kaj
Lysekil skymmningstimman Bad har alltid lockat människor till Lysekil och var en känd redan på 1800-talet, då konsul Mollén anlade den första badinrättningen i stan. Nu finns kallbadhuset som både är en vacker byggnad och populärt för bad.
Lysekil skymmningstimman
Bad har alltid lockat människor till Lysekil och var en känd redan på 1800-talet, då konsul Mollén anlade den första badinrättningen i stan. Nu finns kallbadhuset som både är en vacker byggnad och populärt för bad.
Lysekil skymmningstimman Bogserare
Lysekil skymmningstimman
Bogserare
Lysekil skymmningstimman Bogserare
Lysekil skymmningstimman
Bogserare
Lysekil skymmningstimman Kyrkan
Lysekil skymmningstimman
Kyrkan
Lysekil skymmningstimman Kyrkan och Utsikten
Lysekil skymmningstimman
Kyrkan och Utsikten
Lysekil skymmningstimman Kyrkan
Lysekil skymmningstimman
Kyrkan
Lysekil skymmningstimman Utsikten
Lysekil skymmningstimman
Utsikten
Lysekil skymmningstimman Vy över stan
Lysekil skymmningstimman
Vy över stan
Lysekil skymmningstimman Kyrkan
Lysekil skymmningstimman
Kyrkan
Lysekil skymmningstimman Utsikten
Lysekil skymmningstimman
Utsikten
Lysekil skymmningstimman Kyrkan från hamnen
Lysekil skymmningstimman
Kyrkan från hamnen
Lysekil på vintern bjuder en speciell luft, en krispig sälta som blåser in från havet. Orden är Karin C Gistedts, bilderna Lasse Edwartz. I vår serie Skymningsljus har turen kommit till Lysekil. Erika Lystedt och Björn Nylander har aldrig varit i Lysekil under högsäsong, men kommer gärna hit vid de här årstiden och njuter av solnedgångar och vackert hav.
Lysekil på vintern bjuder en speciell luft, en krispig sälta som blåser in från havet. Orden är Karin C Gistedts, bilderna Lasse Edwartz. I vår serie Skymningsljus har turen kommit till Lysekil. Erika Lystedt och Björn Nylander har aldrig varit i Lysekil under högsäsong, men kommer gärna hit vid de här årstiden och njuter av solnedgångar och vackert hav.
Lysekil på vintern bjuder en speciell luft, en krispig sälta som blåser in från havet. Orden är Karin C Gistedts, bilderna Lasse Edwartz. I vår serie Skymningsljus har turen kommit till Lysekil. Erika Lystedt och Björn Nylander har aldrig varit i Lysekil under högsäsong, men kommer gärna hit vid de här årstiden och njuter av solnedgångar och vackert hav.
Lysekil på vintern bjuder en speciell luft, en krispig sälta som blåser in från havet. Orden är Karin C Gistedts, bilderna Lasse Edwartz. I vår serie Skymningsljus har turen kommit till Lysekil. Erika Lystedt och Björn Nylander har aldrig varit i Lysekil under högsäsong, men kommer gärna hit vid de här årstiden och njuter av solnedgångar och vackert hav.

Sommartid vimlar det av turister i Lysekil. Det är betydligt glesare med människor under hösten och vintern, men de som kommer på besök och de bofasta kan njuta av fantastiska solnedgångar och vackra miljöer utan trängsel.

Lysekil på vintern bjuder en speciell luft, en krispig sälta som blåser in från havet. Till och med måsarna ser ut att ta det lite lugnare så här års.

Några tycker det är ganska trist och väntar bara på att turisterna ska komma tillbaka och att folklivet ska dra igång igen. Andra njuter av tystnaden, samlar kraft och tycker att vintern är ett andningshål utan köer och trängsel.

Lysekil fick sina stadsrättigheter av kung Oscar II år 1900, men stan har betydligt längre historia vilket man kan se i Gamlestan som varit bebyggd sedan 1500-talet. Det sägs att staden egentligen skulle hetat Oskarstad eftersom kungen ofta besökte Lysekil som sommargäst.

Karin Gistedt