2001-12-29 Vinter MC

Trots massor av snö blev den gångna helgen
lugn i Bohuslän och Dalsland. Trafikolyckorna var få och lindriga, tågen gick som de skulle och nästan alla elledningar höll. De flesta valde att stanna inomhus i värmen och ta en extra knäck i stället. Varför ska man ut och lida när man kan njuta?
Lördagens snöfall och de många minusgraderna inbjöd inte till några längre utflykter.
På Glimmingen övade Frivilliga motorcykelkåren att åka motorcykel med skidor. Massor av snö och 13 grader minus är inget som hindrar en MCordonnans. De fäller bara ut skidorna och kör så
det sprutar. – Det krävs en speciell teknik, det är inte riktigt som slalom, säger Olle Hansen, 54. Han är en av de äldre i Frivilliga motorcykelkåren, FMCK, som övade på Glimmingen Mats Risberg är beredd på en vurpa, det ingår i jobbet.