Detta krävs av dig som vill ha evig anställning

evig anställning korsvägen

Dagens mest uppmärksammade offentliga konstverk är Eternal Employment av konstnärerna Jakob Goldin och Simon Senneby.

”Eternal Employment av Jakob Goldin och Simon Senneby är idéförslaget som vunnit tävlingen att gestalta den nya stationen Korsvägen i Göteborg. Förslaget är ett idébaserat verk där en person tilldelas en anställning på Korsvägens station. Arbetet innebär inte några plikter eller ansvarstaganden mer än att det ska utföras på Korsvägen. Vad än arbetstagaren väljer att göra formar arbetets och därmed konstverkets innehåll.”

Detta enligt informationen från Statens Konstråd.

Den som är lite intresserad (som jag är) kan se att det finns ett papper med Arbetsförmedlingens logotype i underlaget. För den som läser juryns motivering och använder zoomfunktionen riktigt ordentligt, framträder följande text. Jag hoppas att dessa bilder är läsbara:

evig anställning 1

Man vill alltså ha en vitsig och musikalisk person som uppskattar tång. Något säger mig att folk från östkusten sorteras ut automatiskt. (Vad säger DO?)

evig anställning 2

Det låter lite som att man söker ”Weiron i ottan” och så vill man ha någon som gillar event, kanske till och med är lojal mot GotEvent? När man går av vid Korsvägens station kanske man möts av en glad trubadur som besjunger kvällens begivenheter på Scandinavium och Lisebergshallen? Möjligheterna är oändliga.

evig anställning 3

Återigen – lokalpatriotismen är ett måste.

evig anställning 4

Man får säga att de har god framförhållning. Vem vet vilket jobb man vill ha den 15 mars 2026? Men för den som fortfarande räknar med att vara i arbetslivet då, kan man ju lika gärna passa på. (Alltså om man är en musikalisk, vitsande Göteborgare som uppskattar tång och event.)

Konstnärerna har dock inte missat att registrera adressen eviganstallning.se, det gjordes nämligen idag, den 25 oktober.

evig anställning 5