Snälla spelare och skarpskytten Sargon

Det blev målrikt. Det blev en folkfest. Nu är även futsalbollen i luften och starten kunde knappast ha blivit bättre för IFK Uddevalla futsal.

7-2 är stora siffror och det kan verka som att IFK Uddevalla hade en promenad i parken med Borås AIK. Så var det inte. Visserligen var det IFK som förde spelet från start till mål men en period i mitten av den andra halvleken var det press på Marcus Gerd och ”bara” ledning med 4-2. Ett Boråsmål till och det hade blivit nerv på riktigt.

Läs mer om matchen här.

Se webb-tv med hattrickhjälten här.

Läs om avbytaren som med två assister spelade en avgörande roll här.

Noterade också att det var en otroligt vänlig stämning mellan spelarna på planen. Många hårda närkamper resulterade inte i några gula kort men efter varje tuff duell var det en high five eller en dunk i ryggen. Inget gnäll vad jag kunde se och det är ganska ovanligt inom fotbollen. Möjligen har futsalspelarna tagit efter handbollens fair play-normer där det sällan bråkas på planen.

Kanske är det inget nytt, kanske var det ovanligt sjysta tag mellan IFK och Borås just i den här matchen. I alla fall var det kul att se en vänlig sida av idrotten som ofta tar varje chans att kasta skit mellan klubbar, spelare och representanter. Till exempel med soppan kring Sebastian Ohlssons övergång från Örgryte till IFK Göteborg.

Till sist: Jag skrev i går om Sargon Abraham, Skövdespelare som gjorde tre mål på två landskamper i helgen och ett hattrick i SFL-premiären på tisdagskvällen. Den målfarlige Abraham spelade DM-final för Skövde AIK under onsdagskvällen och gjorde då två mål i 4-0-segern. Han vet var målet står även i fotbollen och gjorde 22 mål för Skövde under division 2-säsongen som slutade med avancemang till ettan.

Sargon Abraham är med 24 landslagsmål på 44 landskamper en av de vassaste i svensk futsal genom tiderna. Och nästa vecka är det som sagt IFK Uddevalla futsal som ska ta möta honom och hans Skövde United.

151023 Sveriges Sargon Abraham jublar efter att ha gjort 2-0 under futsalmatchen i VM-kvalet mellan Sverige och San Marino den 23 oktober 2015 i Uddevalla. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89
Sveriges Sargon Abraham jublar efter att ett mål i VM-kvalet mellan Sverige och San Marino i Uddevalla. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån