Papporna på rad

I dag är det dags för ”tidsmaskinstorsdag” igen och en tillbakablick i arkivet. I bland publicerar vi gamla sportbilder på familjesidan. 2011 var den här bilden i tidningen. Den är från 1970 och föreställer Uddevalla HK:s serielag som vann division 2.

Jag (Karin Carlsson) och min kollega Erik Weiefors konstaterar att bilden föreställer en lång rad pappor. Exempelvis min egen, Per-Olof Andreasson, fyra från höger på den övre raden. För övrigt älskar han gamla idrottsbilder och för er som är intresserade är det en träff i kväll (torsdag 24/11) på Bohusläns museum där han och Hans Bäckström berättar om sitt liv som supporter till IFK Uddevalla respektive Oddevold.

Även Eriks pappa är med på bilden. Han heter Stefan Weiefors och honom hittar ni som trea från höger i den nedre raden.  I dag är Erik i Göteborg på pressträff med svenska landslaget i handboll där Jenny Alm ingår. Tidigare i Kropps, numera proffs i danska Esbjerg. Även hennes pappa är med på bilden. Han heter Bengt Alm och sitter längst ner till höger på bilden.

Om vi ändå är inne på pappor så är Jan Bryngelsson, tvåa från vänster på den övre raden, pappa till förre Kroppsmålvakten (med ett förflutet även i Drott, Stavsten, och som proffs i Norge).

Henrik Erlandsson, i Kropps herrlag, har också en pappa med på bilden. Det är Kenneth Erlandsson,  trea från höger på övre raden.

Det finns säkert ännu fler pappor på bilden – hör gärna av dig om din pappa är med. 🙂

Uddevalla HK som vann serien 1970: Övre raden från höger: Ulf Gergils, Jan Bryngelsson, Staffan Sandberg, Kjell Pettersson, P-O Andreasson, Kenneth Erlandsson, Olle Sandman, tränare och Fred Strömsten. Nedre raden: Juhani Jouniola, Göran Silvstrand, Peter Örtengren, Stefan Weiefors, Jan-Olof Arby och Bengt Alm.
Uddevalla HK som vann serien 1970.