Ett inlägg i Semaforhöjd

Var är nu semafor för något? Ja, Wikipedia kanske kan hjälpa dig. Jag försöker bara vara lustig som vanligt. Som jag gjorde med den här rubriken en kall februarikväll i Göteborg  2014. Det var träningsmatch för Ljungskile och på andra sidan stod allsvenska Häcken. När det var slut hade Häcken vunnit med 5-1 och det var ganska väntat. Mer oväntat var att en ung provspelare gjorde mål med första touchen.

Ken Sema hade presenterat sig i LSK.

Den där unge provspelaren fick senare kontrakt med Ljungskile och stannade i två säsonger innan flytten gick till Östersund. Många blev något förvånade när han fick en plats i bruttotruppen till OS. Ögonbrynen rynkades en aning mer när Sema också var en av 18 spelare som fick åka till Rio.

Men efter mål i en träningsmatch inför turneringen och goda omdömen trots att Sverige inte passerade gruppspelet så kanske vi inte borde varit så förvånade. Han är ambitiös. Han är mångsidig. Ken Sema är en vass spelare och  det har nu också Janne Andersson noterat. Platsen i truppen till januariturnén är välförtjänt. Grattis Ken och grattis Sverige.

Ken Sema har visat att det går att ta turen via Ljungskile och superettan och ett år senare vara med i det svenska landslaget (även om det är ett landslag baserat på de som tillhör en nordisk klubb).

Semafor är alltså ett optiskt signalmedel som ska synas på långt håll, även i dagsljus.

Ken Sema är en fotbollstalang som kanske inte tagit det rakaste spåret under karriären. Det var nog också svårt att se den här landslagsuttagningen komma på långt håll. Det är häftigt att den tystlåtne östgöten nu är landslagsman, tycker jag.

Ken Sema går som tåget och vid nästa station hänger en blågul flagga. Ska det bli Sema rama drömdebuten en gång till?