Franzén är tillbaka

Pratade just med Thomas Franzén om att han är tillbaka i Kropps nu. Han ska nämligen vara med och coacha A-pojkarna säsongen ut. Franzén är ju en välkänd tränarprofil både lokalt och nationellt. Det var exempelvis han som tog upp Kropps i elitserien på våren 2003.

Vi som följde Kropps på den tiden vet vilka känslor Franzén ofta visade upp på bänken. Lika arg som han kunde bli – lika lycklig var han när laget vann. Våra fotografer har genom åren fångat Franzéns minspel på bild hur många gånger som helst.

På hemsidan hade Kropps själva lagt upp Bohusläningens fotograf Peo Nilssons bild från säsongen 2003:

Thomas Franzén och Calle Tagesson i Djurgården. Foto: Peo Nilsson
Thomas Franzén och Calle Tagesson i Djurgården. Foto: Peo Nilsson

Jag sa till Franzén att det var en fantastisk bild man hittat och lagt upp. ”Haha, ja det är jag och Djurgårdens Calle Tagesson som står och snackar under ett avbrott i matchen. Jag är faktiskt inte arg här. Man kan tro att jag är det. Visst var jag arg många gånger, men inte just här faktiskt.”

Varför inte visa fler smakprov på det känsloregister Thomas Franzén visade upp på bänken och som Bohusläningens fotografer fångade upp:

Kropps-Hammarby. Foto: Gösta Axelsson
Kropps-Hammarby. Foto: Gösta Axelsson
Redbergslid-Kropps 2003. Foto: Ronny B Nilsson
Redbergslid-Kropps 2003. Foto: Ronny B Nilsson
Kropps-Sävehof 2004. Foto: Gösta Axelsson
Kropps-Sävehof 2004. Foto: Gösta Axelsson