Apple watch – Danmark

Handbolls-VM pågår mellan 11-29 januari i Frankrike. Vi håller ett extra öga på ”Äpplet” – den tidigare Kroppsmålvakten Mikael Appelgren. Det här är Apple watch del 3.

Mikael Appelgren började starkt i det svenska målet. Storstjärnan Mikkel Hansen hölls på distans och Äpplet gjorde en grym start. Sedan började Sverige byta runt på många spelare i mitten av den andra halvleken. Kristjan Andrésson hade ett tag tre spelare som hade byten anfall/försvar. Då blir det tufft att möta Danmark som sätter hög fart i kontringsspelet.

Sedan ska det nämnas att Niklas Landin i det danska målet var fenomenal, framförallt i den första halvleken då han stängde pölsevagnen totalt.

Det såg tungt ut för Sverige vid halva matchen. Men Äpplet och de andra hade fått rätsida på det danska skyttet efter pausen. De svenska skotten hittade rätt och Albin Lagergren, Niclas Ekberg och Jim Gottfridsson anförde anfallsspelet.

Det var jämnt men den där svackan i första halvlek blev för svår att hämta upp till slut men många plus delas ändå ut till Sverige. Ett stort till Mikael Appelgren som hämtade upp en tyngre period till en alldeles lysande andra halvlek. Räddningarna räknades till 14 vilket gav 37 procent av skotten. Hedersamma förluster är aldrig kul men den här lovade lite mer till fortsättningen av VM.

Vi kan vara säkra på att Appelgren är etta i det svenska målet, men det stora bandaget på ena handen är kanske svaret på att det var Andreas Palicka stod i går. Närmast väntar Qatar och då vilar nog de där Appelgrenfingrarna från start.