Apple watch – Qatar

BB170114PA018
Mikael Appelgren intervjuas under handbolls-VM i Frankrike. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Handbolls-VM pågår mellan 11-29 januari i Frankrike. Vi håller ett extra öga på ”Äpplet” – den tidigare Kroppsmålvakten Mikael Appelgren. Det här är Apple watch del 4.

Jag kunde själv inte se matchen mot Qatar efter som jag samtidigt jobbade på futsalmatchen mellan IFK Uddevalla och IFK Göteborg. Därför kommer dagens Apple watch endast att ge er Mikael Appelgrens fakta från matchen. Svart på vitt hur hans statistik var helt enkelt.

Mot Qatar tog Äpplet 10 av 28 skott vilket innebar 38 procent räddningar under de 39 minuterna som han spelade. Efter det kom Andreas Palicka in och räddade 5 av 12 skott, alltså 42 procent.

Min betraktelse från matchen är en annan efter att ha läst ikapp om matchen och de utsända journalisternas jobb. Äpplet är het som en stekpanna. I stort sett samtliga medier har snackat med den förre Kroppsmålvakten. Alla vill ha en del av honom och det kan jag inte minnas att jag har märkt runt tidigare mästerskap eller landskamper. Han har blivit en profil. Han är kul att prata med och hans svar är ärliga, raka och snabba.

Är Mikael Appelgren Sveriges hetaste spelare hittills i VM? Jag tror det även om Jim Gottfridsson, Niclas Ekberg och Albin Lagergren också har har gjort starka prestationer under turneringen. Dock har ingen av dem gjort ett lika stort medialt genomslag.

Kollega Christer Lindgren har pratat med honom på telefon under dagen och den intervjun kan ni läsa på bohuslaningen.se/sport under torsdagskvällen eller i fredagens tidning.

– Det kan inte vara annat är bra just nu, sa bland annat Sveriges hetaste VM-spelare om läget i Frankrike.