Kortis-tisdag: 7 mars

Med start i dag kommer nästa vinjett här på bloggen. Efter succén med Tidsmaskinstorsdag inför vi nu Kortis-tisdag. Tanken är att bidra med intressanta notiser från sportens värld. Det kan vara länkar med spännande, roligt eller tänkvärt innehåll. Klipp, bilder, citat eller nyheter du inte få missa.

Håll till godo. Här är premiären.

 • ”Jag är så himla glad!”
  Trots att ”våra” friidrottare (Meraf Bahta blev fyra, Linn Nilsson utslagen i försöken på 1500 meter) inte lyckades fullt ut så var inne-EM i friidrott en succé för Sverige. Fyra medaljer och en fjärde plats i Nationsligan bevisar det. Gladast av alla var bronsmedaljören på 60 meter, Austin Hamilton. 19-åringen från Malmö visste inte var han skulle ta vägen när Anna Brolin intervjuade honom efter finalen. Se klippet från TV4 Sport här:

 

 • Samma match – olika synvinklar.
  IFK Uddevallas SM-guld har varit helgens stora snackis, minst sagt. Många följde laget på plats eller via webbsändningen och att det finns ett stort intresse för laget har webbstatistiken från våra artiklar verkligen visat. Vi var på plats i Helsingborg precis som Borås tidning var. De ger dock en annan bild från finalen (såklart). Bland annat säger lagkaptenen i Borås AIK, Hoshiyar Solaimani till BT:
  – Vi rullade runt, men var inte tillräckligt rejäla. Det kändes som att vi förde matchen och att de bara gick på långbollar. Kollar man statistiken hade vi säkert dubbelt så många avslut som dem. Men de var effektiva.
  Målvakten Nadir Nishada:
  – Hade matchen varit fem minuter längre hade vi gått i kapp och förbi. Vi vaknade för sent, men är stolta över att vi lyckades göra match av det hela ändå. Det känns som att vi gav bort matchen efter den första halvleken. Det är kanske tufft att säga precis efter att Uddevalla vunnit guldet, stort grattis till dem, men det känns verkligen som att vi bjöd dem på detta.
  Bjudningar eller inte, det är i alla fall målen som räknas.

 

 • En gång är ingen gång. Men tre gånger är en vana. 
  Ljungskile var nära att skrälla mot IFK Göteborg i Svenska cupen för två veckor sedan. Nu kom en seger i helgen i alla fall och LSK slutade cupspelet på topp. Ett annat lag som visat framfötterna i Svenska cupen är Vänersborgs FK. Inte mindre än tre skrällar mot tre anrika lag ordnade Henrik Fridolvssons gäng. 2-2 mot Halmstad, 2-2 mot Norrköping och så en seger mot Örgryte (3-1). Bara målskillnaden gjorde att VFK inte gick vidare till åttondelsfinal. Imponerande. Läs ttela om Öis-matchen här.