Vissa sportmöten är speciella

Hej och välkomna till vår nya blogg Sportspaning.  Det ska verkligen bli kul att komma i gång och blogga igen. I förra veckan var jag ute och träffade Imad Buzan i Lysekil. Han kommer från Syrien och har varit i Sverige i tre år. Imad har en bakgrund som mycket duktig handbollsspelare i Syrien och tillhörde toppen i landet. Det riktigt lyste i hans ögon när han visade gamla lagbilder från gamla tider. Han pratar väldigt lte svenska och knappt någon engelska alls. Ändå är han nu coach för Lysekils pojkar 03/04. Och hjälp får han från 13-åriga Dalal som tolkar det han säger till killarna. Dalal är också imponerande tycker jag som så självklart går in och översätter för killar i sin egen ålder. Och de lyssnar på henne.

Vi satt och pratade jag och Iman med hjälp av knagglig engelska och svenska och även med viss hjälp av Google translate. Det gick inte att ta miste på hur mycket han gillar handboll och det är ändå fantastiskt vad idrotten kan betyda för gemenskap och förbrödring. I bland behövs det inget språk alls utan man förstår varandra ändå. Jag önskar Imad och Dalal lycka till i framtiden! Vill ni läsa mitt reportage kan ni göra det HÄR!

inteblogg