En titt i fotoarkivet – Peter Olofsson

I veckan träffade jag fem nuvarande spelare i Kropps herr, Viktor Olofsson, Kasper Jansson, Lukas Blomqvist, Hannes Högström, Henrik Blomqvist. Med var också deras pappor, och för den som är handbollsintresserad och över 30 är namnen Peter Olofsson, Ralf Jansson, Jerker Blomqvist, Daniel Högström, Jonas Blomqvist bekanta. Läs reportaget här!
Jag tog med tjocka bildmappar – det här var nämligen tiden före den digitala bildbehandlingen – för att visa ungdomarna hur deras pappor såg ut under spelarkarriären. Eftersom det var så uppskattat av de inblandade ska vi i bloggen nu och framöver bjuda på några bilder på gamla idrottsprofiler ur Bohusläningens stora arkiv.

1 106 mål i elitserien

Först ut blir Peter Olofsson, allsvensk skyttekung säsongerna 1983/1984 och 1985/1986. Totalt gjorde han hela 1 106 mål i elitserien vilket gör honom till en av svensk handbolls bästa målskyttar genom alla tider under den aktiva karriären  1975-1985.

Han gjorde 96 landskamper och deltog bland annat i det svenska landslaget vid OS i Los Angeles 1984 där det blev 16 mål för storskytten från Uddevalla.

peter_olofsson1blogg

peter_olofsson-blogg