Cubs ger hopp till oss alla


När basebollaget Chicago Cubs säkrade segern i prestigeladdade World series spräckte det en rekordlång svit som många fans och andra inom idrottsvärlden betraktat som en förbannelse.

Förbannelse eller inte, men efter 108 år var det till slut dags för lagets spelare, ledare och supportrar jubla.

Runt flera lag har bilden som ständiga förlorare blivit en del av identiteten hos många fans som förstås kan bli vilsna när den där så hett eftertraktade segern till slut kommer.  Den som aldrig kunde komma.
Amerikanska sajten Mashable beskriver träffande fenomenet som genererats av 108 års tradition, mystik och frustration .

Hopp för leksingar, gaisare – och alla andra

I Sverige har vi klassiska lag som Gais och Leksand som trots uteblivna framgångar under många år ändå har trogna fans. Där omtalas supporterskapet ofta som ”ett lidande” och ”en ständig ökenvandring”.

Cubs seger ger dem och oss alla hopp. För som Gunde Svan säger – ingenting är omöjligt, bara olika svårt.

Chicago Cubs fans celebrate in front of Wrigley Field in Chicago on Wednesday night, Nov. 2, 2016, after the Cubs defeated the Cleveland Indians 8-7 in Game 7 of the baseball World Series in Cleveland. (AP Photo/Charles Rex Arbogast)

AP Photo/Charles Rex Arbogast