Ett tredje guld i Pyeongchang?

Egentligen hade hon lagt av 2013, snart 50-åriga Anette Norberg. Och varför inte. Med dubbla OS-guld samt flera VM- , EM- och SM-guld hade hon vunnit allt flera gånger om. En av hennes viktigaste segrar kom dock utanför isen – i den tuffa matchen mot cancer.

Men säg den mästare som kan hålla sig från att tävla. För sedan kom beslutet som öppnade för en OS-mixedklass i Pyeongchang 2018 – och visst vore det tomt på isen utan vår bästa genom alla tider.

Nära chansen till ett tredje guld

Nu har hon genom en andraplats i elitserien spelat sig en landslagsplats i lag med Vincent Stenberg. Tillsammans med Camilla och Per Noreen utgör de det nya landslaget i mixeddubbel som tampas om en plats vid VM i Kanada i april 2017.

Millimeterdramatiken när lag Norberg försvarade sitt OS-guld mot Kanada i Vancouver 2010 är ett mycket speciellt idrottsminne och det det får gärna bli ett till. Det är hon värd.

150425 Anette Norberg, Curling under V75 tŠvlingarna i trav den 25 april 2015 i Gšteborg. Foto: Per Friske / BILDBYRN / Cop 109 Foto: Per Friske / BILDBYRÅN