Kampen om förstaplatsen…

Det kan tyckas vara en slump, men jag tror inte det. Samma dag som Ljungskile SK tycks skakas av inre stridigheter efter degraderingen till division 1 går Oddevold ut och presenterar en ny klubbchef på heltid. Att det skedde precis just samtidigt må vara en slump. Men jag är tämligen övertygad om att Oddevold nu ser sin chans att ta över som områdets ledande fotbollsklubb. Det finns så mycket som tyder på det.

Hela säsongen har det varit tydligt att Ljungskile varit i obalans. Det blev än mer tydligt efter degraderingen. Tränarfrågan har hängt i luften, det har varit stor osäkerhet kring spelarna, ekonomin är ett problem och mitt i allt detta har ordföranden Erland Holmdahl stått upp och sagt att klubben mår bättre än någonsin. ”Självklart har vi en plan för hur vi ska lösa situationen och det sportsliga tar vårt fotbollsutskott hand om. ” Fina ord kan tyckas, tills vi förstod att det där fotbollsutskottet inte funnits förrän den gångna helgen.

Det är bara ett exempel på märkliga saker. Zoran Lukic skulle tidigt fortsätta som tränare. Men ganska snabbt stod det klart att det var en fråga som var dåligt förankrad i klubben. Därför var jag inte så förvånad när det nyskapade Fotbollsutskottet valde bort Zoran och skulle gå vidare med andra namn. Lukic svarade med ett utspel om inre stridigheter och maktkamp i föreningen. Och där står vi nu och många med mig undrar vad som ska hända med föreningen som varit i eliten i närmare 15 år.

Oddevold mobiliserar

Samtidigt händer det andra saker en bit norrut. Oddevold svarade för en halvknackig sportslig säsong i ettan. Men helt plötsligt började man nu ta in testspelare i ett tidigare skede än tidigare. Internmatchen som normalt sett brukar spelas kring lucia, spelades redan en månad tidigare. Flera nya spelare är redan kontrakterade. Och klubben syns nu på ett annat sätt än tidigare och leder arbetet med att scouta områdets talanger. Och som av en händelse presenterades alltså Johan Ederwall som ny klubbchef, samtidigt som Ljungskiles inre stridigheter luftades.

Slump? Nej, inte om ni frågar mig. Oddevold har nu chansen att ta kommandot i området. Ljungskile är inte enda klubben som åkt ut – även FC Trollhättan degraderades men till tvåan. Både Stefan Mattsson och Johan Ederwall förnekar att det skulle finnas någon baktanke med deras agerande. Det är klart det gör det. Det är Oddevolds chans nu. Drömmen om superettan har funnits längre – nu finns en chans att stärka förutsättningarna rejält för att ta sig dit.

Den andres död… ni vet…

4 kommentarer om “Kampen om förstaplatsen…

  1. Kvalificerat nonsens! Att IKO ser sin chans att bli kommunens förstalag, javisst så klart man gör! Att däremot tro att IKO anställer en sportchef helt apropå bara för att LSK är i blåsväder i radion är bara naivt att tro!

    1. Hej Jonas! Precis som jag skriver så är naturligtvis gårdagens händelser en slump – Oddevold kom ju inte på att de skulle anställa en sportchef precis just i går. Det arbetet har naturligtvis pågått ett tag. Det förstår jag också. Vad jag menar är att det speglar den pågående situationen bra och i och med gårdagens händelser på olika håll blev det ett bra tillfälle för mig att reflektera över det som händer. MVH Karin Carlsson

Kommenteringen är stängd.