Here we go again…

2012 lämnade Jörgen Ericson Kamratgården och IFK Uddevalla senast. Då hade han och dåvarande vapendragaren Stefan Vennberg gjort sitt för den föreningen under åren 2010-2012. Det rådde det inget tvivel om.

Därför blev jag faktiskt lite förvånad när Ericson dök upp i IFK Uddevallas tröja igen som efterträdare till Lennart ”Kral” Andersson som lämnar.

Skillnaden jämfört med 2010 är att Ericson numera är ensam eftersom Vennberg hoppade av tränarkarriären tidigare den här säsongen.

Ericson är en stabil tränare som haft framgångar med FC Trollhättan som han tog upp i ettan 2016. Nu blev det visserligen en degradering den här säsongen, men i tvåan håller han definitivt.

Däremot är jag lite tveksam till om han verkligen kommer att kunna utveckla IFK och ta klubben till nästa nivå som man är ute efter. Det blev ju trots allt en snöplig kvalsorti för några veckor sedan. Jag tror parterna känner varandra lite för väl för att kunna hitta en ny väg att gå.

IFK Uddevalla vet vad man får. Ericson är ett säkert kort, och att samma tränare går runt i klubbarna i området är ingen nyhet. Så många finns det inte, varken tränare eller klubbar.

Men särskilt mycket nytänkande är det inte över utnämningen – men det behöver ju inte vara något negativt.

Jörgen Ericson senast det begav sig. För övrigt tillsammans med skyttekungen Marcus Knutsen som numera återfinns i Svane.
Jörgen Ericson senast det begav sig. För övrigt tillsammans med skyttekungen Marcus Knutsen som numera återfinns i Svane.