Handbollsspelarna faller inte långt från päronträdet

Det är snart dags för ett efterlängtat Europamästerskap i handboll för damer.  I det svenska laget hittar vi två spelare med rötterna i Uddevalla, en är Johanna Bundsen, numera i Sävehof. Den andra är Danmarksproffset Jenny Alm – som verkligen är sprungen ur en handbollsfamilj.

En syster i elitserien

Pappa Bengt Alm började sin handbollskarriär som kantspelare i Uddevalla HK. Så småningom hamnade han i Kroppskultur där han senare också var kanslichef under många år.

Av Jennys två systrar så spelar lillasyster Frida – även hon vänsternia – i elitserien med Karlstadslaget Hellton. Storasyster Johanna spelar inte, men tränar sin egen dotters lag.

junis0001wFoto: Lasse Edwartz

Även Jenny mamma Junis Lindqvist har sina handbollsrötter i Uddevalla HK. Precis som Jenny och Frida idag var hon en stabil niometersspelare under sina aktiva år. Bilden här ovanför är från oktober 1985, fyra år innan den blivande landslagsstjärnan Jenny Alm för första gången skulle se dagens ljus. Så precis som med äpplen kan man konstatera att inte heller handbollsspelare faller långt från päronträdet…

bb151206pa245qqqqqPappa Bengt Alm på plats under en av Jennys landskamper 2015. Foto: Bildbyrån

Läs mer: Förbundskaptenens beröm till Bundsen och Alm