Att bli en del av spektaklet

Först och främst. jag är jätteförkyld. Så väldigt upplagd kände jag mig därför inte för att bege mig till Ljungskilegården och presskonferens där Ljungskile skulle presentera sin nya tränare. Men med tanke på den turbulens det varit de senaste dagarna kring just denne tränare så kunde jag inte låta bli. Naturligtvis var jag oerhört nyfiken, så inte ens en redig förkylning kunde få mig att stanna hemma.

Jag hade faktiskt förberett mig innan på vad jag skulle säga till Janne Carlsson om det nu ändå var han. Det var så många som var säkra dagarna innan – även om Janne själv förnekade och kallade det tidningsanka.

Timmarna innan konferensen fick jag dock tips om att det kunde vara Glenn Ståhl, men fick det inte bekräftat helt så vi valde att förbereda en artikel och fick därför snabbt ut namnet när det bekräftats i Ljungskilegården där presskonferensen hölls. Ett gott teamwork med Christer Lindgren och Erik Weiefors gjorde att vi var först ut med nyheten. Alltid skönt.

Som sagt, Ljungskile hade regisserat denna presentationen väl. Mikael Norrby på scenen, dunkande julmusik i högtalarna, ett grönt märkligt sken på scenen som gjorde det omöjligt att ta vettiga bilder. och så en hes och förkyld jag själv som ombads ställa frågor till Glenn Ståhl i mikrofonen inför en fullsatt Ljungskilegård tillsammans med radions representant. Helt plötsligt fann jag mig själv som en del i showen. En märklig och surrealistisk känsla. Föredrar nog ändå trots allt de traditionella, mindre spektakulära presskonferenserna i ordentligt ljus, den traditionella handskakningen eller tröjpåklädningen – hur känns det? Och sedan tack så mycket.

Jag fick i alla fall ut allihop i dagsljus för att ta en bild. Snackade sedan med allihop innan jag tackade för mig. ”Nu tar vi helg!” sa Hannes Stiller och jag nickade snuvigt.

Vad jag nu skulle sagt till Janne Carlsson? ”Ljuger du mig upp i ansiktet din jä*el?” Nja, knappast va.

Julstämning på Ljungskilegården
Julstämning på Ljungskilegården
Glenn Ståhl och Erland Holmdahl
Glenn Ståhl och Erland Holmdahl
Mikael Norrby och Hannes Stiller i detta märkliga gröna Ljungskilesken
Mikael Norrby och Hannes Stiller i detta märkliga gröna Ljungskilesken