Domare är vi allihopa

Bohuslän har fått fram en och annan duktig handbollsdomare genom åren. Just nu är Mattias Wettervik och Mirza Kurtagic i gång i handbolls-EM. I går dömde duon matchen mellan Montenegro och Tjeckien. Under fredagen dömer uddevallaparet en match igen. De har fått fina lovord och spås en lyckad framtid. Målet i framtiden är OS och de har alla möjligheter att ta sig dit.

Men paret är inte det enda av toppklass som Bohuslän fått fram. Vi minns Kjell Skogaby och Jan-Erik ”Diddi” Henriksson som var ett mycket framgångsrikt domarpar från Uddevalla.

Peter Helmersson från Lysekil är en annan duktig domare från Bohuslän. Han dömde tillsammans med Magnus Johansson från Uddevalla. Och eftersom det är torsdag i dag och det är lika med ”tidsmaskinstorsdag” på den här bloggen har vi återigen gjort en djupdykning i vårt bildarkiv.

Då dök det upp en domarbild från Lysekil 1992. Den visar Peter Helmersson tillsammans med dåvarande kollegan Magnus Bäck. Bäck är kvar inom handbollen i Bohuslän men numera som ordförande i Lysekils Handbollsklubb.

Magnus Bäck och Peter Helmersson som handbollsdomare den 29 oktober 1992.
Magnus Bäck och Peter Helmersson som handbollsdomare den 29 oktober 1992.