Målkalasens målkalas i futsalens historia

Helgen som gick var en riktig futsalhelg, det kan ni knappast ha undgått. Uddevallalagen IFK och Oddevold tog full pott och toppar nu respektive serie. Detsamma gäller för FC Diaspora som likt Oddevold spelar i division 1.

Just Diaspora skrev jag om i december, laget som spelar futsal med målgaranti.

Men det jag ska berätta nu handlar inte om någon framgång. Utan raka motsatsen.

I futsalens division 1 norra Svealand spelar sex lag och Djurgården leder med maxpoängen 21. Till helgen möter de IFK Söderhamn, seriens hopplösa jumbo. Säger man att det går tungt för Söderhamn så är det en underdrift. Sanningen är att jag aldrig har hört om sämre resultat i seriespel någonsin.

54 baklängesmål – bara i den andra halvleken

Laget har gjort blygsamma nio mål framåt och samtidigt släppt in 36,57 – i snitt per match alltså. Totalt 256 baklängesmål på sju matcher. I senaste matchen borta mot Edsbro föll man med 77-2 efter att ha släppt in 54 mål i den andra halvleken. Han snackat vi målgaranti – men tyvärr på ett negativt sätt.

Med andra ord släppte de ungefär in ett mål var 30:e sekund matchen igenom. Bäste målskytt blev Fredrik Gillsberg med 29 fullträffar.

På lördag ska Söderhamn alltså möta serieledarna Djurgården, som till exempel slog Edsbro med 21-3.

Stackars Söderhamn. Hur många mål ska de släppa in den här gången?

ettan

Tabellen i futsalens division 1 norra Svealand.