Apple watch – Bahrain

Handbolls-VM pågår mellan 11-29 januari i Frankrike. Vi håller ett extra öga på ”Äpplet” – den tidigare Kroppsmålvakten Mikael Appelgren. Det här är Apple watch del 1.

Sverige vann som väntat premiären i handbolls-VM. Första matchen mot Bahrain slutade med storseger – 33-16.

Kroppsprodukten Mikael Appelgren stod en halvlek – den första – och gjorde det mesta rätt, ja nästan allt rätt. Han räddade samtliga skott från kontring, linjen och kanterna. Totalt tog ”Äpplet” 11 av 16 skott när Sverige krossade Bahrain i den första halvleken.

Räddningsprocenten stannade på 69 under de 29 minuterna som Appelgren stod. Sedan blev han utbytt i pausen och Andreas Palicka fick chansen att kliva in i turneringen. En fläckfri insats och från Äpplet och han fick mycket beröm från Per Johansson på kommentatorspositionen. Välförtjänt.

– Jag har längtat efter den här rollen, säger Appelgren till tidningen där han också belönades med högsta betyget, fem plus.