Apple watch – Vitryssland

Handbolls-VM pågår mellan 11-29 januari i Frankrike. Vi håller ett extra öga på ”Äpplet” – den tidigare Kroppsmålvakten Mikael Appelgren. Det här är Apple watch del 6.

Sverige har tagit sig, nej sprungit sig, fram till åttondelsfinal i VM och när laget hade den höga farten uppe kunde inte Vitryssland stå emot speciellt länge. Det blev ännu en utklassningsseger i turneringen. 41-22 låter inte som en match mot ett lag som blev trea i gruppspelet  men så stor skillnad var det.

Mikael Appelgren startade i målet. Gjorde en stabil insats i samarbetet med det svenska försvaret. Det var match i några minuter sedan vek Vitryssland ner sig (?). I pausledning med 13 bollar kunde Sverige kosta på sig att byta friskt i den andra halvleken. Då klev Andreas Palicka in i ”Äpplets” ställe. Appelgren stannade på 28 spelade minuter, åtta räddningar på 19 skott och 42 i räddningsprocent. Bra, stabil och imponerande i den svenska laget som inte haft några svackor på hela VM hittills.

Palicka hade 50 procent i den andra halvleken och när Sverige ställs mot värdlandet Frankrike på tisdag har Sverige två toppmålvakter att välja mellan. Det är det som kallas angenäma problem för förbundskaptenen Kristjan Andrésson.

Anmärkningsvärt med dagens åttondelsfinaler var att Danmark förlorade mot Ungern och Tyskland förlorade mot Qatar. Två av VM:s medaljkandidater – regerande olympiska och europeiska mästarna – är därmed ute redan innan kvarten.

Kvartsfinalen Frankrike-Sverige startar klockan 19.00 på tisdag. Med två tunga favoritfall på söndagen ökar hoppet att Sverige kan ställa till med en riktig knall och slå ut Frankrike inför 28 000 personer på läktarna i Lille. Ett oerhört tungt favoritskap hänger över axlarna på fransmännen nu och det borde vara en fördel för Sverige. Eller hur?