Apple watch – Frankrike

Handbolls-VM pågår mellan 11-29 januari i Frankrike. Vi håller ett extra öga på ”Äpplet” – den tidigare Kroppsmålvakten Mikael Appelgren. Det här är Apple watch del 7.

170124 Sveriges mŒlvakt Mikael Appelgren under kvartsfinalen i Handbolls-VM mellan Frankrike och Sverige den 24 januari 2017 i Lille. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91696
Mikael Appelgren under kvartsfinalen i Handbolls-VM mellan Frankrike och Sverige den 24 januari 2017 i Lille. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Andreas Palicka inledde matchen för Sverige men fick inte stopp på de franska skotten. Tolv minuter in i matchen kom Mikael Appelgren in. Äpplet fick tag på skotten. Äpplet stängde till. Äpplet var världsklass och en stund i första halvlek var han 50-procentig.

Till slut var siffran 36 procent. 11 räddningar av 32 skott. Då hade Frankrike tyvärr sprungit från Sverige som tvingades till många byten i anfall/försvar. 33-30 till hemmalagets fördel var väntat inför 28 000  supportrar på läktarna i Lille. Äpplet blev trots förlusten utsedd till ”Man of the match”. Bäst när det gällde som mest. VM har varit ett GENOMBROTT för den Uddevallabördige målvakten. Stort.

Hedersamma förluster är bland det värsta som finns i sportens värld. Därför känns det här Svenska uttåget hårt. Sverige har vunnit många supportrar i stugorna runt om i landet. Det tillsammans med flera unga frejdiga genombrott av spelarna i det här ”nya” landslaget blir den största vinsten. Möjligheterna att Sverige kan ta ytterligare steg framåt i kommande mästerskap känns stora.

”Jag är förvånansvärt imponerad”, sa tv-experten Per Johansson en stund efter kvartsfinalen. Det får bli slutordet för den här VM-turneringen.

Nej, förresten. En sak till. Om inte Frankrike vinner VM så ska jag köpa mig en hatt – och äta upp den.