Var pigg – mådde inte piss

I tisdagens tidning hade vi en mycket läst artikel om att Anders Sörensson var snabbaste bohusläning i Vasaloppet. Men i bland kan det bli riktigt tokigt när tryckfelsnisse håller sig framme.

I bildtexten skulle det stå att Sörensson var pigg när han nådde målet i Mora. Men i stället blev två g till två s och det gjorde ju att ordet förändrades kapitalt. Så var han pigg eller mådde han piss var det några som frågade mig?  Jag kan meddela att han nog var rätt pigg ändå. Så sorry Anders att det blev fel.

En enda annorlunda bokstav kan i bland förändra innebörden i ett ord och därmed en hel mening. En gång hade vi tidningen att domaren gav två spelare varsitt guld kort när det i själva verket var varsitt gult kort de fick. Det händer i bland att det blir fel och lockar fram lite skratt.

Tänk så tokigt det kan bli när en bokstav blir fel.
Tänk så tokigt det kan bli när en bokstav blir fel.

För övrigt kan vi meddela att i torsdagstidningen kommer samtliga resultat på löpare från Bohusläningens spridningsområde att publiceras. Både från Vasaloppet, Tjejvasan och Öppet spår.