Kortis-tisdag: 14 mars

Tanken med ”Kortis-tisdag” är att bidra med intressanta notiser från sportens värld. Det kan vara länkar med spännande, roligt eller tänkvärt innehåll. Klipp, bilder, citat eller nyheter du inte få missa.

Vi fortsätter spaningen efter intressanta händelser i vår omvärld. Vi börjar med det lättsamma.
  • Marcus Berg som mellovinnare?
    Alla tittar på mello och efter veckorna med slutspel var jippot nu framme vid final. I lördags vann Robin Bengtsson hela tjottaballongen. Kanske var det igenkänning som gjorde att han gick hem i stugorna. Aftonbladets sportjournalist Patrik Brenning var först (tror jag) med att hitta look-a-likes till schlagervinnaren. I plural. Kolla in på twitter och hashtagen #allaliknarRobinBengtsson där du bland andra kan se flera sportprofiler som  är (mer eller mindre) lika Bengtsson. Till exempel Emil Salomonsson och Marcus Berg.

  • Målvakten som skäller mest
    En bra målvakt styr och ställer med sitt försvar. Ibland är det mer regel än undantag att en back kan få et utskällning av en hetlevrad målvakt. Men här är målvakten som skäller mer än alla andra. Det handlar om kändishunden Crusoe som bland annat har varit med på Ellen DeGeneres show. Kolla in klippet när han är hockeymålvakt här:

  • SSL-slutet som stinker illa
    I helgen säkrade WH Rockets segern i sin division 3-serie i innebandy. Lika roligt var det inte för SSL-laget Karlstad IBF. De åkte ur högstaligan efter att Höllviken hämtat in fyra mål i slutet av tredje perioden mot Växjö. De fick därmed poängen som krävdes för att passera Karlstad i botten och slippa nedflyttning. Men scenerna från slutet av matchen var märkliga, det kan vi läsa om i NWT:s text med Karlstads sportchef, Mikael Bergqvist. Dessutom finns bilderna från slutet i Nya Wermlandstidningen. Det ser väldigt märkligt ut och när Växjö tilläts göra 8-7 i förlängningen jublade båda lagen som fickexakt det resultat som de båda behövde. Trots det verkar inte KIBF protestera mot matchen.