Kortis-tisd… fredag

Det blev ingen Kortis-tisdag den här veckan av tidsbrist. Men kortisar ska ni få i alla fall. Extra många faktiskt och alla med lite lokal touch.

I Kristianstads IK spelar hockeymålvakten Joel Gistedt från Uddevalla. Hans lag kvalar till Allsvenskan och det går bra för dem. Efter fyra omgångar av tio är det KIK och Troja-Ljungby som har uppflyttningsplatserna. Blir det Allsvenskan?

I handbollsstaden Kristianstad går det också bra. Herrlaget IFK är favoriter till SM-guldet och damlaget KHK är klara för slutspel. De sistnämnda fick dock ett rätt märkligt tränaravhopp på torsdagskvällen. Stefan Wall ut – Lennarth Ebbinge in som en tillfällig lösning. Just Ebbinge som tidigare tränat Kropps. Som en långsiktig lösning nämns nu en annan tidigare Kroppsare – Ulf Schefvert.

Mer handboll. Rhein-Neckar Löwen hade greppet om en kvartsfinalplats i Champions league efter seger i det första mötet. Men tunga tyska storebrorsan Kiel stod för en mäktig vändning på bortaplan och gick vidare med ett enda mål. Därmed är Mikael Appelgrens CL-äventyr över för i år.

Ännu mera handboll. Elin Enhörnings och Johanna Bundsens Sävehof vann igen. Och blev seriesegrare igen. Givetvis är de favoriter att ta sitt sjätte (!) SM-guld längre fram i vår. Sävehof inleder slutspelet med att möta Heid i kvartsfinal nästa helg.

Tja…. handboll. Per Johansson fick ett tungt jobb inom topphandbollen i går när han tar över de regerande Champions league-mästarna CSM Bukarest. Samtidigt blev det klart att hans Kungälvs HK möter Skara i SHE-kvalet. Hur löser Johansson det här?

Fotbollslördag för fotbollsnördar. Spola aprilskämten i år. Vi har inte tid. Det är många fotbollsmatcher i morgon och Jag ska försöka få en skymt av tre lokala lag: IFK Uddevalla, Oddevold och Rössö. Häng med här på sajten där vi kommer med rapporter under dagen.

Eller ses vi där?