Tyske storstjärnan på Orust – ett minne från 2012

Det var längesedan bloggen kom med något nytt. Här kommer i alla fall något gammalt. Ett minne från sommaren 2012 som var min första tid som vikarie på sportredaktionen.

Ljungskile hade fixat en träningsmatch mot det ryska storlaget Dynamo Moskva som var på Sverigeturné inför sin säsongsstart. Matchen spelades på Rimmåsvallen på Orust en härlig sommardag i juli. Jo, det kom en regnskur över de 600 åskådarna precis före matchen men den var bara en parentes.

I matchen gjorde Robert Bagger också sina första minuter i LSK-tröjan då han provspelade för Tor-Arne Fredheims lag. Senare den sommaren blev han också klar för klubben.

Här är matchfaktan från Rimmåsvallen: 
Ljungskile – Dynamo Moskva 2-7 (2-4)

Mål, LSK: Aleksandar Kitic, Robin Iglicar
Dynamo: Kuranyi 3, Panyukov 3, Misimovic

Ljungskiles startelva: Markus Sandberg – David Bennhage, Petter Björlund, Patrick Hopkins, Niklas Andersén – Tobias Mikaelsson, Genalvo, Aleksandar Kitic, Andreas Ljunggren Eriksson – Robin Iglicar, Bruno Santos

Avbytare: Magnus Berglöf, Andreas Peterson, Joakim
Runnemo, Sonny Karlsson, Robert Bagger, Riki Cakic.

Publik: cirka 600

Inledningen var faktiskt Ljungskiles, Aleksandar Kitic och Robin Iglicar satte var sitt mål som gav 2-1 till de gröna. Då vände det och det ryska laget med fyra EM-spelare från turneringen i Polen och Ukraina tog till slut en komfortabel seger.

Den väldigt tyske anfallaren Kevin Kuranyi satte tre mål innan han blev utbytt i paus. Kuranyi gjorde 19 landslagsmål på 52 kamper för Tyskland mellan 2003 och 2008. Han var också en del av laget som tog EM-sliver i Österrike och Schweiz 2008.

LSKMoskva4LG

Här jagar David Bennhage den meriterade Kevin Kuranyi som bland annat representerat Stuttgart, Schalke 04 och Hoffenheim. Bild: Lena Garnold

Här ser ni tidningsupplaget efter matchen med Aleksandar Kitic, LSK:s mittfältsdynamo (pun intended), som är på väg framåt. Där kunde man också läsa om det dagsfärska nyförvärvet i LSK, Sonny Karlsson, som kom från Landskrona Bois, och att Sixten Jernberg har gått bort.

LSK-dynamo

På tal om Orust. Kollega Karin Carlsson kommer till er i morgon (onsdag) då Bohusläningens vårturné har sitt nästa stopp. Stora delar av redaktionen finns på Kajutan i Henån mellan klockan 10.00 och 15.00. Kom förbi, säg hej, snacka sport och lämna dina bästa tips till oss då.