Strålande snack med Ståhl

Fredag igen. Dags för ännu en sporthelg. Jag pratade precis med Ljungskiletränaren Glenn Ståhl som svängde in på Skarsjövallens parkering samtidigt som han lyfte luren.

Sista träningen innan match och jag kollade läget med den alltid lika pratglade smålänningen.

Hur ser ni ut i laget?, undrade jag.

”Vi är vackrare än någonsin, vi mår bättre än vi någonsin gjort. Träningarna i veckan har varit bra, vi ser pigga och alerta ut”, svarade Glenn.

Det andas optimism i LSK, fortsatte jag.

”Det finns stor optimism i LSK och det finns en stor portion realism också. Vi har tagit 2,5 poäng per match och Jakob (Olsson) ser riktigt bra ut efter att ha haft ryggproblem i två månader. Robin (Strömberg) gör mål och vi är täta bakåt”, sprudlade han vidare och gav rejält med beröm till Ljungskilesupportrarna som besökte Rimnersvallen i lördagens derby mot Oddevold.

Givetvis hoppas Ståhl att de kommer till den tidiga seriefinalen på Skarsjövallen mot Landskrona också.

”Det är en stor utmaning och vi hoppas på mycket Ljungskilefolk. Vår kurva var fantastisk och jag hoppas att de förstår vad de betyder, det ger ett X antal poäng under en säsong.”

Till Landskronamatchen är just Jakob Olsson ”matchens profil” i LSK som föreningen har vid varje hemmamatch. Jag påminde Glenn att Patrik Wallin var det senast och då satte det avgörande målet mot Karlskrona.

”Jakob sprudlar och han får gärna kröna det som en äkta hjälte. Det får gärna bli så”, sa Glenn.

Tror du på sånt?

”Inte ett skit! Man skapar sin egen framgång.”

Så var det med det. Ord och inga visor från LSK-tränaren Glenn Ståhl.

Här kan ni läsa införartikeln med Patrik Wallin. Klart är att alla spelare är tillgängliga och därmed är inte konsekvenserna så stora av att anfallaren Tommy Filipovic lämnade laget i förra veckan.

”Vi är välsignade, tillfreds med livet och håller tummarna för att det förblir så”, säger en strålande glad Glenn Ståhl.