Riktig fotboll – mitt i veckan

Jag har precis sett Liverpool vinna med 3-0 borta mot Syndey FC i vad som kan betraktas som ett typexempel på hur den den moderna fotbollen kan se ut. Liverpool spelade alltså en jippomatch på andra sidan jordklotet mindre än tre dagar efter den sista ligaomgången.

Det märktes inte minst på laguppställningen där Steven Gerrard och Jamie Carragher spelade i första halvlek innan de ersattes av Steve McManaman och Daniel Agger till den andra. Fullsatt var det i jättearenan och alla sjöng ”You’ll never walk alone” före avspark. Kalla det cirkus och marknadsföring om du är cynisk

Gerrard var vass i passningsspelet men det var nog ett resultat av svagt motstånd och lågt tempo. Han kommer inte att spela riktiga matcher för Liverpool om nu någon tror det. Nog om den moderna fotbollen.

Om du hellre uppskattar riktiga matcher spelas det sådana i dag och i morgon. Full omgång i division 2 norra Götaland där både Grebbestad och IFK Uddevalla är i farten på onsdagskvällen. De kommer till spel från var sin riktning i formkurvan. Själv ska jag se IFK på plats och Strömstad tidnings Thomas Bennelind är på Siljevi. Vi levererar texter från matcherna under kvällen (det kommer ju ingen tidning i morgon).

Läs införartiklarna här:

Jörgen Ericson hoppas på ketchupeffekt

Granit Berisha om glädjen och gemenskapen

Missar ni matcherna i kväll (det går ju en riktig match på Friends också) så kan ni läsa om Grebbestad och IFK på webben framåt tiotiden.

Höll på att glömma en detalj. På Vänersvallen möter Henrik Fridolvssons Vänersborgs FK William Lundins Stenungsunds IF i ett ”LSK-derby”. De båda tränarna jobbade ju tillsammans i LSK:s akademi förra året. Om den matchen läser ni givetvis på ttela.se/sport

Vi hörs!