Är det tvåan som är etta?

På förhand så verkade herrarnas division 2 norra Götaland som en extra intressant serie i år. FC Trollhättan åkte ner, Vänersborgs IF gick upp och kvar fanns Grebbestad, IFK Uddevalla och Stenungsund. Och Vänersborgs FK, Skoftebyn och Gauthiod. Många lag inom ett kort geografiskt område gör såklart flera matcher och därmed serien – just det – extra intressant.

Kollegorna på TTELA-sporten kallar något narcissistiskt den norra Götalandstvåan för TTELA-tvåan. Och visst är det extra spänt med fyra klubbar från Tvåstad och ytterligare några runt knuten.

I går var det dessutom en unikt derby mellan FCT och Sköfta, det första i seriesammanhang mellan Trollhätteklubbarna. 1-1 slutade det som så ofta i derbyn och därmed missade FCT att bli seriens fjärde delade serieledare på 20 poäng. Läs TTELA:s text om matchen här. Nu skuggar Tor-Arne Fredheims lag på 18 tillsammans med Gauthiod. Tabelltoppen är onekligen intressant när vi har kommit nio omgångar in i serien.

Ta en titt i tabellen själva.

Tvåan

TTELA:s Toni Andersson kallar tabelltoppen för ett jordgetingbo, och det måste jag hålla med om.

Jag imponeras stort av Grebbestad som ingen (inklusive jag själv) trodde på inför säsongen. Visserligen förlorade de oväntat mot Lerum (vilket ingen heller trodde på) i helgen. Samma Lerum som inte hade något att sätta emot IFK Uddevalla i förra veckan.

Nu har IFK hittat lite självförtroende efter två segrar i rad och är inte allt för långt efter topplagen. Kan de komma ikapp? Ja, inte omöjligt. Med matcher av derbykaraktär kan ”sämre” lag ta poäng av ”bättre” och det kommer med all säkerhet att vara extra intressant att följa division 2 norra Götaland även i fortsättningen.

Nu får division 1-lagen ursäkta med är det möjligen den här tvåan som är etta sett till intresset inom den lokala fotbollen?